Кеймбридж училища

От ноември 2016 г. ЧСУ „Мечтатели“ е член на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България със специална награда-купа за най-активно училище сред новите училища-членове.

„Мечтатели“ е официален подготвителен център на университета Кеймбридж, Великобритания и ежегодно в училище се провеждат сертификатните изпити на Кеймбридж „Young Learners“ , както и учителски изпити за международните квалификации на Кеймбридж. Ученици и учители от цяла Варненска област идват, за да положат изпит за престижните, световно признати  квалификации на университета.

За провеждането на изпитите на Кеймбридж, училището ни си партнира с езиков и изпитен център АВО-София-официален изпитен център на Кеймбридж в България.

Един от нашите учители и отговорник на училището пред Кеймбридж, АВО и Асоциацията на Кеймбридж училищата, Диана Велчева, притежава един от най-високия клас сертификат в света- ТКТ сертификат на Кеймбридж, модул 1- Основи на ранното чуждоезиково обучение, даващ му правото да преподава английски като чужд език в над 65 страни по света.

На 7 юни 2019 г. „Мечтатели“ традиционно отвори вратите си за възпитаници не само на нашето, но и на други училища и школи във Варненска област, като за пореден път им предостави възможност да кандидатстват за престижните  световно признати квалификации на Кеймбридж.